De Duiven

Voor Gerrit zijn de Daagse Fondvluchten Bourges, Chateauroux, La Souteraine en Ruffec  de vluchten waarop hij wil uitblinken. Daarvoor heeft hij duiven aangeschaft van Henk Melis (de 666 lijn en de Dario), Verreckt-Arien, rechtstreeks en  via Bram Kooij de Bananenkoning, Dick de Jong (Balen, Belgie), First Price Pigeons uit de Mof en de Gladiator. Bij Dick had Gerrit ook de Marcel Aalbrechtsduiven aangeschaft.

Ook heeft hij  duiven van  de Comb. Van Panhuis (Heremans, Scharlaekens) , Comb. Wittendorp (Koopman en Rik Cools) en F.S. Boersma  (Jan Heremans, Willem de Bruijn en Eijerkamp). Van Jacob Poortvliet heeft Gerrit duiven uit de beste lijnen meegenomen. Voor de Vitesse en de Midfond heeft Gerrit natuurlijk ook duiven in huis namelijk van Evert Diepenveen uit de Super o1, Inteeltduiven op de Super 01 en natuurlijk ook uit de broer  van de Super 01 (de 083). Comb. Kroeze, Berrie van de Brand, Jo Manders (Deurne),  Tonnie Boogers (de zoon van) met z’n Klakduiven.

Met Arno en Jan van de  Comb. Van de Voort  werd en wordt veel samengekweekt. Van al deze aangeschafte duiven worden de jongen aangeboden.

Max  zijn voorkeur ging uit naar de Marathonvluchten  St. Vincent, Tarbes, Irun en Dax.  Barcelona van de ZLU vindt hij ook een geweldige uitdaging maar naar zijn mening is de ZLU best duur voor een hobbyist zoals hij.

De laatste jaren voor zijn pensioen heeft hij Fondduiven aangeschaft om “straks” met zijn pensioen te gaan vlammen op zijn vluchten. Om zijn doel te bereiken had hij duiven aangeschaft o.a. bij de Gebr. Frenken (Weert), Jan Polder (Middelharnis), Rogier Wijnands (Maastricht), Lambert van Bogaert (Maastricht), Thei Wolfs (Echt), Wim Bax (Budel) en Jaap van der Velden (Zuid-Beijerland).

Ook van deze duiven worden de jongen aangeboden.